Kategóriák
Életmódváltás támogatás

A gyermekelhízás legyen már elég ahhoz, hogy a színfalak mögé akarjunk nézni!

Amíg felnőtteket húznak vonnak a testalkatuk miatt – ebben megfelelő ám ki tudja mi mindenben fogyatékos embertársaink -, az sem öröm, de amikor ennek az őrületnek a gyerekek vállnak célp

Amíg felnőtteket húznak vonnak a testalkatuk miatt – ebben megfelelő ám ki tudja mi mindenben fogyatékos embertársaink -, az sem öröm, de amikor ennek az őrületnek a gyerekek vállnak célpontjává, az már több mint elkeserítő.
Mikor jutunk már el végre odáig, hogy észrevegyük a mögöttes okokat. Persze, a rossz táplálkozás és a mozgáshiány vezet végső soron az elhízáshoz, de ez csak következmény. Egy probléma nem orvosolható csupán a következmények szépítgetésével.
Mi vezet a gyermekelhízáshoz valójában? És az elhízáshoz egyáltalán? És most nem arra gondolok, hogy milyen szervünk hogyan működik, és milyen anyagok termelődnek a testünkben, meg hogy milyen egyéb biológiai, kémiai stb. meghatározóink vannak. A fontos az lenne, ha arra jönnénk rá, hogy milyen viselkedés, beállítódás, külső körülmény, élethelyzet készteti a testet arra, hogy úgy működjön, hogy ez lesz a végeredménye.
És amiről eszembe jutott: http://karpatinfo.net/turmix/2011/08/27/gyerekeknek-adtak-ki-fogyokuras-konyvet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük