Kategóriák
Életmódváltás támogatás

A tisztaság fél egészség

Így tartja a közmondás. És mennyire igaza van!

Így tartja a közmondás. És mennyire igaza van! Nem is szoktunk ezzel vitatkozni, viszont az sokszor előfordul, hogy csak a felszín, a látható dolgok tisztaságára, gondolunk, még akkor is, ha nemcsak a sár, hanem a “bacilusok’ is eszünkbe jutnak.
Pedig a tisztaság kategóriájába az is beletartozik, hogy mennyi méreganyaggal terheljük a szervezetünket. És ezek a mérgek nagyon sokszor éppen az étellel kerülnek a szervezetünkben. Nem is úgy, hogy nem mosunk kezet evés előtt, vagy nem tiszta az asztal, hanem úgy, hogy nagyon sok élelmiszernek nevezett dolog tartalmaz a test számra idegen, zavaró, tehát szennyező anyagokat. Persze, ezek többsége önmagában és kis mennyiségben nem káros az egészségre, de hosszú évek alatt összegyűlve és egymás társágában már igenis veszélyt jelenthetnek a szervezet számára.
És ekkor még csak a fizikai szennyeződésekről beszéltünk. A pszichés “környezetszennyezés” újabb gondolatsor érne meg.
Sokan vallják, hogy a zsír a test védelmi szerve. A zsírsejtek raktározzák el a méreganyagokat, így védve a szervezetünket. Az eszetlen fogyókúrák erre nem figyelve csak nekiesnek a test védelmi rendszerének, aztán a fogyókúrázók csodálkoznak, hogy a testük az első lehetőség alkalmával visszaépíti a védelmi zsírt.
Mindez erről a cikkről jutott eszembe: http://www.harmonet.hu/szepseg-wellness/60216-tulsuly:-miert-nem-tudok-lefogyni?.html&harmo=920163
És még ez az írás is kapcsolódik ehhez. http://www.harmonet.hu/szepseg-wellness/60216-tulsuly:-miert-nem-tudok-lefogyni?.html&harmo=920163

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük